2012. december 13., csütörtök

Kezdet



Sokféle orvosság létezik, vannak hagyományos, népi szokásokon alapulók, és vannak nagy gyáraktól származó aprócska pirulákban érkező csodaszerek. Ha orvosságra gondol, a legtöbb embernek valami kesernyés ízű borzadvány, valami szükséges rossz jut eszébe. Pedig van ami nem is annyira rossz, sőt van ami kifejezetten finom!  Az én kedvencem a fonal. Jó lehet mindenfélékre; borongós hangulatra, melankóliára, energia túltengésre, idegességre, szomorúságra, de bátran ajánlom szép napsütéses napokra is, amolyan megelőzésképpen. És persze szorgosan „szedem” is, napi adagokban, nehogy utolérjenek mindenféle „kórságok”, de ha mégis megtörtént már a baj, mit lehet tenni, kötök egy kicsit, hátha attól jobb lesz. És jobb lesz!
Na de mint sok egyéb gyógyszert, a fonalat is több formában lehet alkalmazni. Gondolok itt a kötésre, horgolásra, fonásra és más egyéb beviteli módokra.
A viccet félretéve, régóta gondolkodom már ezen a blogon, minden befejezett műnél eszembe jut, milyen jó lenne ha felrakhatnám valahova, ami csak az enyém, na meg azé aki olvassa. Nem igen mertem én ezt megvalósítani, félek hogy ez igazából senkit sem érdekel, de sokak biztatására mégiscsak belevágok!
Hogy ne csak az én szövegelésem álljon itt, hanem érdekes képi anyag is legyen, bele is kezdek: ezen dolgoztam nemrég.
Ő például 50 gramm 100% merinó gyapjú volt, amit először megfestettem,


majd fontam belőle egy közepes vastagságú egyágút


és navajo cérnázás után lett belőle 110 méter vastagabb fonal.



Szándékosan vastagra és cirmosra fontam, bár meg kell hagyni, tényleg elég nehéz újra vastagabbakat fonni ha az ember lánya megszokja a vékonyat. És abból egyenleteset meg pláne, szerencsére a 3 ágúban eléggé elmosódik az egyenletlenség.
Azóta egy komplett sapka is készült belőle, de ismét kicsi lett, így azt inkább a sikertelenségeim közé sorolom, amivel itt most nem büszkélkedem el,legalábbis addig nem, míg el nem hárítom ezt a hibát.
Kedden érkezett egy nagy csomag, így néz ki:



 
Egyelőre ennyit, több nap, mint fonal :)
D
,t, amit előszek, ezeen dolgoztam nem rég.en mertem én ezt megvalósitani

2 megjegyzés:

  1. Óóóóó, helloo, rokka-unokatesó! Nekem is Fantasiám van, használd egészséggel és sok örömmel:))))

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm, hatalmas örömmel használom, a régi rokkához képest óriási lépés. Láttam a blogodon Gusztidat:), nagyon szépeket fonsz rajta, és gyönyörű kendők lesznek belőle!

    VálaszTörlés