2012. december 15., szombat

Családunk legújabb tagja

Rokkát hozott a postás! :)
Kedden érkezett, ezzel fogadott otthon szívem szottya. Hát lehet ennél jobb hírre hazaérni egy esti vizsgáról?! (a helyes válasz: hát nem nagyon!:))
Képem sincs még róla, meztelenségében nem vállalta még a fotózást, de igyekszem rávenni!
Van egy szokásunk itthon (minek eredete a múlt homályába vész), mégpedig, hogy minden új, szívünknek kedves szerzeményt névvel illetünk. Így hát az ő neve Popovic lett, ezzel jól beillik Jevgenyij, a régi rokka és Jirovec, a nyomtató mellé. (Van valami furcsa vonzódásunk az ilyen nevek felé, de ez szerintem teljesen egészséges, ugye?) Kellett egy kis idő, míg megszokom a skót-féket, mivel az én Jevgenyij rokkám két ékszíjas. És nem hittem volna, de tényleg másfajta fonás-élményt nyújt.
Nem bírtam ki hogy ne rakjam össze még festetlenül, tudom hogy ilyet nem illik, de jó okaim vannak rá, ígérem. :) Többek közt a Karácsonyi ajándék-sereg, aminek elkészítése még rám vár...
És hát ezeket fontam rajta máris:
100g Polwarth/Bambus - 60/40%

198 méter lett, nagyon egyenetlen, jó vastag, és nagyon gyorsan készült, így hát nem is igazán vártam más eredményt.


Előtte lányos zavaromban a szalaggyapjút el is felejtettem lefényképezni, úgy izgultam, pedig olyan nagyon szép lett. Azt is én festettem, Columbus festékekkel. Izgultam hogy talán a bambuszt nem fogja majd meg, de tökéletesen befogott mindent, pont olyan színnel amit gondoltam.

21g bundába kártolt merino

Nagyon rövid szálhosszal bír, és amolyan félig long-draw technikával készült, csak hogy ki tudjam próbálni a közepes tárcsámat is. Így sajna abból is csak 52m lett, navajoval cérnázva.
Kicsit csalódást okozott, mivel nagyon vékonyra fontam, és azt hittem, hosszabb lesz. Na nem baj, ez úgyis csak gyakorlásra van.
Tervem is van már vele. Egy ideje elkezdtem egy Beekeeper's Quiltet, ami valószínűleg nem mostanában lesz kész. A páromnak nagyon tetszik az ötlet, el is nevezte a kis darabkákat huncutkáknak. Tehát ebből a fehér fonalból is kis huncutkák lesznek, szerintem kettő kijön ebből a mennyiségből. Előtte persze megfestem, valamilyen mókás színnel, hogy mindig emlékezzek rá a kész takaróban.
Jön a Karácsony, nem is akármilyen sebességgel, és még sehol sem tartok ajándékilag.. Kezdek kicsit izgulni hogy hogyan fogom ezt a rengeteg ötletet befejezni. Nagyon sok még a fonni-kötni-való, és még a többi ajándékot is meg kell csinálni! Sebaj, van egy jó gyógyírem az effajta izgalmakra: belekezdtem egy sapkába magamnak... (tudom, nem kellett volna, de le kellett foglalnom a kezem, és csak ez volt a közelben)
Sajnos valamiért nem akart velem egyetérteni a fonal, és háromszor kezdtem el, mire végre eljutottam három sorig ami nem tekeredett össze.. Képeket erről legközelebb, amikor a napsütés is együttműködőbb lesz.
D

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok az új "családtaghoz"! Nagyon szép lesz az majd (és persze most is az), csak sokat kell gyakorolni :)

    VálaszTörlés