2013. március 12., kedd

Kötős Kedd, avagy a Holt Kötők TársaságaElég régóta nem tudtam kedden menni kötni, a suli valahogy mindig közbe jött. Múlt hèten amikor az új Barka bolt megnyitotta kapuit muszáj voltam mèg aznap elmenni és másnap végre sikerült egy keddire is eljutni.
 Amikor elkezdtem intenzívebben kötni pár éve, a ravelryn láttam, hogy kint szinte minden fonal boltban van egy esti kötős találkozó. Nagyon hiányoltam ezt az èletemből mivel az én korombeliek közt igazàn kevés embert látok kötni  és úgy szerettem volna megosztani egy hozzáértővel a sikereimet, tapasztalataimat. Persze otthon S meghallgatta de nemigen tudott hozzászólni szegény. (Azért jár neki a dicséret mivel azóta számtalanszor segített a "nehéz" döntésekben, és valamelyest màr bele is tanult a fonalát világába.) Szóval keresgéltem, de jó ideig nem jártam sikerrel, aztán elindította a Barka a keddi találkozóját.
Eleinte nagyon izgultam, szinte félve mentem oda, de ami ott várt az igazán megnyugtatott. Mindenki kedves volt, befogadóak és kíváncsiak voltak. Rögtön bevontak, végignevettük a találkozót. Egy időben minden héten ott voltam, ez volt a hetem fénypontja. Ezeken az estéken megosztjuk egymással az aktuális tippeket, tanácsokat,hogy kinek milyen minta a következő nagy terve, na meg magunkról is esik szó. Ma például megalakult a Holt Kötők Társasága, és majdnem Zuglói Kötőklub is lett. (Nem vetettük még el!:)) Azóta sajnos már nem mindig tudtam heti rendszerességgel járni, de amikor megyek mindig kíváncsian várom hogy ki mit kötött a héten.
Ti szoktatok járni közösségbe kötni?
A pulcsival haladtam, már az ujján vagyok, de biztos, hogy több fonal kell majd hozzá.
Festés terén ezeket alkottam:
Málnabokor
 Étel festékkel készült, amolyan meglepetés végeredmény lett. :) Érdekes volt, ahogy a piros kivonta magát és csak a selyemhez tapadt.
Neve nincs, lehet jelentkezni:)
Végre-végre az én színeim!!! Teljesen feldob, ahogy itt csücsül mellettem és csak úgy hívogatja elő a tavaszt.
Igazi zoknifonalnak való, vagy bármilyen sokat hordott darabnak, 75% superwash BFL 25% nylon. Így gyapjúnak egyáltalán nem szúrós, ahogy néha a nylonos fonalak, és gyönyörű ragyogása van.
Nagyon várom már a tavaszt, szeretnék már kiülni a szabadba fonni, kötni, létezni. Szívesen várom a hasonlóra vágyókat, hátha együtt is tudnánk mindezt.
D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése